2017. október 5., csütörtök

Minden út Rómába vezet II.

Hogy az előző bejegyzésem folytassam...
Szombaton Virágpiac, Igazság szája, Circus Maximus, Colosseum (nem mentünk be), Spanyol lépcső, Trevi-kút, Viktor Emmánuel emlékmű volt az útvonalunk.
A virágpiac meseszép!! Nem csak virágokat, hanem tésztákat, italokat, sajtokat, stb... is árulnak, jó volt nézelődni. Az Igazság szája előtt fél órás sor állt, kivártuk. A "szobor" pedig nem harapta le egyikőnk kezét sem! Innen a Circus Maximus felé mentünk tovább - megállapítottuk, hogy ez ma már csupán "Circus Minimus", nem sok maradt belőle. A Colosseum óriási, különleges, de kb. 1 km-nyi sor (pontosabban 4-5 párhuzamos sor...) várt a jegyre. Pár perc mérlegelés után feladtuk... Elvitte volna a várakozás az egész délutánunkat. (Tapasztalat: előre kell ide jegyet foglalni!) További pár km séta után elértük a Spanyol lépcsőt - tényleg dugig van turistákkal...alig látszik. Pont megérkezésünk előtt büntettek meg itt spanyol túristákat… A Trevi-kút hasonlóan zsúfolt, de legalább szemet gyönyörködtető. A kisfiam dobott is pénzt a vízbe… annyira sokan voltak, hogy harmadjára sikerült csak, első két alkalommal 1-1 (valószínűleg) kínait talált fejbe az érmével. Hazafelé még megnéztük a Viktor Emmánuel emlékművet (az olaszok csak írógépnek nevezik az alakja miatt). Persze ma is jókat ettünk, fotóztunk és este hatalmasat aludtunk. :)
Vasárnap pedig hazajöttünk… Igaz, csak 3 napot töltöttünk Rómába, de így is rengeteg mindet meg tudtunk nézni, hatalmas élmény volt. Egyöntetűen az egész család véleménye, hogy visszamegyünk.

A tények:
Róma Olaszország fővárosa, Lazio régió központja, a hajdani Római Birodalom központja. Az ország legnagyobb és legnépesebb városa 1285,3 km²-en mintegy 2,6 millió lakossal. Területébe ékelve található a Vatikán, a római katolikus egyház központja, a pápa székhelye, a világ legkisebb független állama.

Angyalvár


Tevere part

az angyal az Angyalváron

virágpiac

...némi tésztával

az Igazság szája

a Colosseum

hát igen... hosszú a sor


az "Írógép"

Trevi kút

Spanyol lépcső

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése